خانه اجتماعی با این گیاه ها کمتر دندان پزشکی بروید

با این گیاه ها کمتر دندان پزشکی بروید

شناخت این 11 گیاه خوراکی به سلامت دندان های شما کمک می کند .

توسط ویدا رجبی

به نقل از عصر ایران ، شکی نیست که برای سلامت طولانی مدت دندان ها نخ دندان کشیدن و مسواک زدن به صورت روزانه ضروری است! اما رژیم غذا نیز نقش مهمی را در ابن زمینه ایفا می کند.

گیاهانی که در ادامه به شما معرفی می کنیم به راحتی تهیه می شوند و همچنین این توانایی را دارند که هم سلامت دندادن و هم سلامت دهان شما را بطور همزمان تامین کنند.

البته این مهم نیز نباید فراموش شود که یافته های کامل مرتبط با گیاهانی که در ادامه بررسی می‌ شوند، از طریق وب سایت مرکز ملی اطلاعات زیست فناوری آمریکا قابل دسترسی هستند.

چای سبز

چای سبز از جمله گیاهانی است که شهرت فراوانی در حیطه سلامتی دارد.
مطالعات نشان می‌ دهند که کاتچین‌ های موجود در چای سبز می توانند رشد باکتری‌ ها را در دهان سرکوب کنند، احتمال عفونت‌ های دندانی و دهانی را کاهش و تنفس تازه‌ و خوشبوتری را به فرد هدیه دهند. مطالعات نشان می دهند که مصرف چای سبز می تواند خطر ابتلا به سرطان های دهان را نیز کاهش دهد.

هویج

هویج، این ترد خوشمزه از بهترین دوستان دهان است و مثل بقیه سبزیجات خام پر از فیبر است. جریان بزاق را تحریک می کند و سطح دندان ها را تمیز می کند هویج همچنین حامل بتاکاروتن است که بدن از آن ویتامین A  را می سازد.

پیاز

خواص دوستدار دندان انواع پیاز زمانی که خام خورده شوند بسیار قوی است. البته ممکن است به علت بو و طعم نامطلوبی که ایجاد می شود، نیاز به جویدن مقداری آدامس بدون قند یا حتی یک شاخه جعفری داشته باشید.

سیب

سیب که گاهی اوقات مسواک طبیعت نیز نامیده می شود، دارای طیف وسیعی از فواید سلامتی است. برای نمونه سرشار از ویتامین C است؛ یک ماده مغذی ضروری برای دندان ها و لثه های قوی و سالم. از طرفی دیگر بافت ترد و آبدار سیب برای از بین بردن پلاک و سایر مواد آسیب رسان از سطح دندان فوق العاده است. انواع سیب همچنین مملو از ترکیبات آنتی اکسیدانی هستند.

دانه های کنجد

دانه های کنجد یک ابر غذای دندانی هستند. آنها نه تنها در صورت مصرف خوراکی پلاک های دندانی را پاک می کنند، بلکه سرشار از کلسیم هم هستند، به این معنی که به ایجاد مینای سخت تر و بادوام تر روی سطح دندان یاری می رسانند. آنها همچنین منبع چربی های سالم، پروتئین گیاهی، ویتامین های B و مواد معدنی مختلف هستند.

ریحان

این گیاه به عنوان یکی از اعضای خانواده نعناع، نه تنها می تواند به خوشبو شدن تنفس فرد کمک کند، بلکه چه به صورت خام و چه پخته شده با پتانسیل ضد باکتریایی خود با باکتری های دهان و دندان مبارزه خواهد کرد. برخی از افراد حتی از برگ های ریحان برای تهیه یک فنجان چای غنی از مواد مغذی و آنتی باکتریال هم استفاده می کنند.

گشنیز

گشنیز یک گیاه محبوب در انواع دستورهای پخت غذا و همچنین یک ترکیب ضد التهاب قوی است. این گیاه به دلیل خواص ضد باکتریایی خود می تواند در راستای پیشگیری از بیماری های دهان و دندان موثر واقع شود.

جعفری

جعفری از جمله قوی ترین گیاهان در زمینه مبارزه با بیماری های مختلف است. برای مثال این گیاه منحصر به فرد با خواص ضد میکروبی خود با باکتری های بیماری زای موجود در غذا مانند لیستریا و سالمونلا، علاوه بر میکروارگانیسم های مضر دهان مبارزه می کند.

هرچند همواره توصیه می‌ شود که در صورت امکان از گیاهان تازه استفاده کنید، جعفری خشک ممکن است حاوی سطوح بالاتری از ترکیبات آنتی اکسیدانی باشد.

نعناع فلفلی

نعناع فلفلی به عنوان گیاه دیگری که سرشار از پتانسیل ضد باکتریایی و ضد التهابی است، نه تنها طعمی طراوت بخش دارد، بلکه می تواند با محدود کردن رشد باکتری ها روی سطح دندان، خط لثه و بافت های دهانی به مبارزه با عفونت های دهان و دندان کمک کند.

 

نعناع دشتی

نعناع دشتی که به دلیل خواص میکروب کشی خود بسیار شناخته شده است، یک ماده طبیعی مناسب برای استفاده به عنوان عنصر اصلی در خمیر دندان ها و دهان شویه ها به شمار می رود. همچنین به منظور دست یابی به این قدرت خارق العاده به طور طبیعی، می توان برگ‌ های تازه این گیاه را جوید.

آویشن

یکی از محتویات خاص این گیاه با کاربردهای فراوان و متنوع، تیمول نام دارد که منحصرا در جلوگیری از رشد پاتوژن ها در حفره دهان موثر است. تیمول به ویژه برای کسانی که از پلاک های مخصوص ارتودنسی استفاده می کنند و همچنین افرادی که از برفک دهان رنج می برند، به شدت مفید است.

 

اخبار مرتبط

دیدگاه بگذارید